Transcriberen
Contact Transcriptie Direct
*Uw aanvraag is 100% vrijblijvend

Voor al uw transcripties
Wilt u een interview of een andere geluidsopname laten transcriberen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De beste transcriptiespecialisten in Nederland zijn bij ons aangesloten en zijn direct beschikbaar. Vul ons contactformulier in en ontvang binnen 24 uur onze offertes.

Transcriberen; wat is het en voor wie?

Transcriberen, het is voor ons dagelijks werk. Toch is het voor de meeste mensen een onbekende term. Om meer duidelijkheid te geven over wat transcriberen is en voor wie het interessant is hebben we deze informatie pagina gepubliceerd op onze website.

De betekenis van transcriberen

De dienst transcriberen kan het beste omschreven worden als het omzetten of overzetten van geluidsopnames naar geschreven tekst. Iemand die gespecialiseerd is in transcriberen noemen we een transcribent. Een transcribent zorgt er dus voor dat een geluidsopname verwoord wordt in een tekstverwerker. Hieronder gaan we in op de verschillende soorten transcripties.

 • Globale transcriptie
  Een globale transcriptie houdt in dat de transcribent de geluidsopname eenmaal beluistert en zo goed mogelijk transcribeert om de gesproken tekst op papier te krijgen. Dit is een type transcriptie waarbij volledigheid geen vereiste is en een zorgvuldige samenvatting van de geluidsopname volstaat. Globale transcripties worden vooral gebruikt bij kwalitatieve onderzoeken.
 • Woordelijke transcriptie
  Bij een woordelijke transcriptie wordt de geluidsopname meerdere malen beluisterd door de transcribent om zo een correcte en volledige transcriptie te formuleren. Niet relevante tekst zoals gestotter, herhalingen en tussenwerpsels worden weggelaten door de transcribent. Deze type transcriptie wordt veel gebruikt bij vergaderingen, toespraken en interviews.
 • Letterlijke transcriptie
  De meest uitgebreide vorm van trancriberen is de letterlijke transcriptie. De geluidsopname wordt meerdere malen nauwkeurig door de transcribent beluisterd om zo een volledige transcriptie op te leveren. De woordkeuzes van de sprekers worden letterlijk geformuleerd in de tekstverwerker. Wel kunt u ervoor kiezen om niet relevante tekst weg te laten door de transcribent. Letterlijke transcripties worden veelal gebruikt bij juridische en financiële verslagleggingen.

Voor wie is transcriberen interessant?

Transcriberen wordt voor uiteenlopende doeleinden ingezet en is daarom voor velen interessant. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van interviews voor een afstudeeropdracht, het transcriberen van een vergadering of juridische verslaglegging. Voor welke reden u transcriberen ook wilt inzetten, via Transcriptie Direct is het allemaal mogelijk.

Daarnaast is transcriberen een tijdrovende en specialistische klus. Wacht daarom niet langer en besteed uw transcriptie uit aan een van onze gespecialiseerde transcribenten. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact
*Offertes ontvangen is 100% gratis en vrijblijvend

Waarom kiezen voor TranscriptieDirect.nl?

 • Landelijk netwerk van transcribenten
 • Gratis offertes vergelijken
 • Uw aanvraag is geheel vrijblijvend
 • Jarenlange ervaring, direct beschikbaar
 • Bespaar tot 32% op uw kosten

Wij werken met gekwalificeerde transcribenten
Keurmerken